De la joc la educație financiară
Proiectul marca APPE „De la joc..la educație financiară” este adresat grădinițelor și funcționează în baza parteneriatului nr.11.517/22.12.2015 semnat între Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație, Banca Comercială Română și Infomedia Pro. Proiectul a demarat în semestrul II al anului școlar 2015-2016. În cadrul proiectului, 24.649 copii (11.950 preșcolari grupa mică și 12.699 preșcolari grupa mare) și 7.000 cadre didactice au beneficiat de materialele (carte + soft educațional) oferite de BCR și APPE. Acesta a fost prelungit și în anul școlar 2016 – 2017 la acelați număr de copii și este susținut în continuare de BCR.
„De la joc..la educație financiară” se numesc și cele două auxiliare puse la dispoziția copiilor cu titlu gratuit.
1. De la joc…la educație finaciară + soft educațional – auxiliar curricular pentru nivel 1 gradiniță (vârstă 4-5 ani);
2. De la joc…la educație finaciară + soft educațional – auxiliar curricular pentru nivel 2 gradiniță (vârstă 5-6 ani).
Cărțile au fost realizate la cererea educatoarelor și au fost realizate sub forma unei culegeri de fișe de lucru pentru preșcolari: să desenăm, să colorăm, să spunem poezii și să cântăm pe tema banilor, sub forma a două cărticele pentru gradiniță.
Prin aceste cărticele, am dorit să promovăm conceptul de educație financiară pentru preșcolari, cu activități în triada părinți-copii-educatori și, de asemenea, să imprimăm respectul copiilor față de muncă. Cărțile vin impreuna cu aplicația „Educație financiară” concepută special pentru cei mici, care poate fi instalată din Google Play sau direct de pe site, accesând link-ul:
Activitățile derulate în proiect, materialele de sprijin elaborate, schimburile de bune practici și conferințele organizate au scos în evidență faptul că proiectul nu a vizat numai educația financiară, ci că el a condus la o dezvoltare personală a tuturor celor implicați și, chiar mai mult, la o adevărată dezvoltare comunitară. Entuziasmul celor mici și dorința de a afla cât mai multe despre bani și despre valoarea și limitele legate de acest subiect, precum și implicarea educatorilor și a părinților copiilor în activitățile proiectului sunt tot atâtea motive care ne determină să ne gândim la viitoarele dezvoltări și remodelări ale proiectului, cu speranța că vom avea și în continuare susținerea partenerilor noștri și, de ce nu, că vom avea din ce în ce mai mulți susținători ai acestui demers nobil și important al societății noastre.
Prima programă de Educație Financiară