Termeni și condiții

Portal www.appe.ro

Cadru general

Acest portal a fost dezvoltat de Asociatia pentru Promovarea Performantei in Educatie (denumita in continuare APPE), pentru a constitui o sursa generala de informare si in vederea sustinerii si promovarii activitatii organizatiilor non-profit, neguvernamentale si apolitice, constituite in conformitate cu Ordonanta Guvernului Nr. 26 din 30 ianuarie 2000 cu privire la asociatii si fundatii. Prin accesarea acestui portal, a materialelor si informatiilor prezentate in cadrul sau, dvs. confirmati ca ati citit, inteles, acceptat si agreat in totalitate urmatorii termeni si conditii:

Drepturi de proprietate asupra portalului si continutului acestuia

Intregul continut al portalului APPE este protejat prin Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe (in continuare, Legea Dreptului de Autor), toate drepturile fiind rezervate.

Acest portal este detinut si administrat de catre APPE. Toate drepturile, titlurile si interesele legate de portalul www.appe.ro si de continutul acestuia sunt detinute, licentiate si controlate de APPE sau de catre partea calificata de catre APPE, in continutul materialului sau prin orice alta modalitate, drept furnizor al continutului.

Drepturile de proprietate intelectuala cu privire la toate materialele postate de dumneavoastra pe www.appe.ro, va apartin. Pentru ca portalul sa poata utiliza anumite materiale/ informatii si sa va poata furniza serviciile specifice, utilizand prezentul portal, sunteti de acord cu urmatoarele:

  • Pentru continutul protejat prin drepturi de proprietate intelectuala, precum poze si materiale video („Continut IP”), acordati in mod expres titularului prezentului portal o licenta neexclusiva, gratuita, universal valabila si perpetua (pe care APPE o poate transfera), in baza careia APPE va putea folosi orice tip de continut IP pe care il postati pe portal („Licenta IP”). Puteti inceta aceasta licenta contactandu-ne atunci cand stergeti Continutul IP sau va stergeti contul (exceptie fac situatiile in care ati permis unor terti sa preia Continutul IP, iar acestia nu il sterg).
  • Cand stergeti Continut IP, acesta este sters intr-o modalitate similara cu golirea „recycle bin” de pe un calculator. Totusi, intelegeti si acceptati ca este posibil ca o parte din Continutul IP sa ramana pe sistemele de back-up pentru o perioada de timp rezonabila (dar nu va fi vizibil pentru alte persoane).

APPE isi rezerva dreptul de a modifica continutul si/sau structura portalului in orice moment si fara nicio informare prealabila iar utilizatorii sunt prezumati ca au luat cunostinta si se obliga sa respecte termenii si conditiile modificati, de la data postarii acestora pe portalul www.appe.ro.

APPE isi rezerva toate drepturile cu privire la cele de mai sus si poate exercita aceste drepturi in limitele permise de lege.

Modul de utilizare a continutului portalului www.appe.ro

Orice utilizator al portalului www.appe.ro este obligat ca, la fiecare accesare si utilizare a informatiilor incluse in portal, sa actioneze in mod legal.

Este interzisa orice reproducere, distribuire, transmitere, transferare, prezentare, difuzare, creare de opere secundare, vanzare, inchiriere, licentiere sau publicare de materiale de pe portal (indiferent de modalitatea de realizare a respectivelor activitati sau de suportul pe care s-ar salva materialele in vederea indeplinirii actiunilor mentionate anterior) de catre orice terta persoana, indiferent daca pentru un scop direct comercial sau de oricare alta natura pecuniara, fara acordul scris prealabil din partea APPE sau din partea oricarui furnizor terta parte indicat in continutul anumitor materiale publicate pe portalul www.appe.ro. Orice solicitare de acord scris se va expedia, de asemenea in forma scrisa, catre APPE sau furnizorului terta parte mentionat mai sus. Furnizorii terte parti indicati in continutul anumitor materiale de pe portal pot impune utilizatorilor conditii speciale suplimentare de utilizare a materialelor asupra carora furnizorii respectivi beneficiaza de oricare dintre drepturile conferite de Legea Dreptului de Autor, fara ca prin aceasta sa se inlature obligatia utilizatorilor de a respecta termenii si conditiile stabiliti de catre APPE si mentionati in continutul acestui portal.

Descarcarea sau copierea prin orice metode a materialelor de pe portal nu transfera catre persoana in cauza licenta programelor de software sau drepturile asupra materialelor de pe portal. Orice date transmise catre acest portal pot fi utilizate de catre APPE in orice scop daca acesta se incadreaza in limitele legii si pot fi dezvaluite de catre APPE catre orice tip de autoritati, in toate cazurile cu respectarea prevederilor Legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, astfel cum a fost modificata ulterior (Legea 677/2001). Orice utilizator al portalului www.appe.ro si a aplicatiilor conexe este responsabil pentru respectarea tuturor reglementarilor legale relevante in legatura cu utilizarea/ furnizarea de informatii de acest tip.

APPE isi rezerva dreptul de a elimina orice postare de pe prezentul portal in cazul in care constata ca aceasta incalca legea, bunele moravuri ori depaseste scopul/ obiectul declarat al acestui portal.

Raspundere

In nicio imprejurare, APPE nu raspunde pentru niciun prejudiciu (direct sau indirect) adus dvs. sau oricarei alte parti, referitor la utilizarea acestui portal si a informatiilor pe care acesta le cuprinde – de catre dvs. sau alta persoana – sau orice alte prejudicii sau vatamari cauzate de erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, intreruperi ale accesului la internet sau servere, virusi sau orice alti factori similari.

Chiar daca a luat toate masurile necesare pentru ca informatiile prezentate pe acest portal sa fie exacte si corecte, APPE nu poate fi raspunzatoare de inexactitati care pot aparea pe acest portal in cazul in care respectivele date sunt postate de utilizatorii portalului si nicio parte a acestui portal nu va fi considerata drept declaratie si/sau garantie oferita de catre APPE privind exactitatea, oportunitatea, integralitatea, corectitudinea sau corelarea informatiilor prezentate cu orice scop individual, indiferent de izvorul respectivelor declaratii si/sau garantii. Utilizatorii sunt direct responsabili pentru evaluarea exactitatii, completitudinii si utilitatii informatiilor disponibile pe acest portal. APPE, in masura permisa de lege, nu va raspunde pentru niciun prejudiciu produs in orice mod din sau aflata in legatura cu orice inexactitate a informatiilor, omisiune sau eroare a informatiilor furnizate in continutul portalului www.appe.ro.

Desi s-au luat masuri in vederea asigurarii autenticitatii si veridicitatii informatiilor pe portal la momentul publicarii, APPE nu este responsabila pentru veridicitatea, claritatea sau gradul de completitudine ale acestora.

APPE nu isi asuma nicio responsabilitate si nu garanteaza ca functiile de pe portalul www.appe.ro nu vor fi intrerupte sau nu vor avea erori, sau ca erorile vor fi corectate.

Link-urile catre alte site-uri sunt oferite in scopul unei informari diversificate, iar APPE nu isi asuma nicio raspundere pentru continutul acestor site-uri, pentru produsele si/sau serviciile promovate sau comercializate prin aceste site-uri. APPE nu isi asuma nici o responsabilitate privind sistemul de protectie a confidentialitatii utilizat de aceste site-uri, privind continutul sau acuratetea lor.

Donatii

Donatiile pot fi facute prin virarea a 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si pensii, completand formularul D230.

Utilizarea donatiilor

Organizatiile pentru care alegeti sa donati vor folosi sumele de bani asa cum vor considera de cuviinta, dar respectand obectivele declarate de respectivele organizatii. ONG-urile vor incerca sa foloseasca donatiile pentru proiectele pe care le specificati dvs. Totusi, acest lucru nu este garantat, fiind responsabilitatea dumneavoastra sa va informati si sa donati catre organizatii in care aveti incredere. APPE va face o selectie preliminara a organizatiilor si va permite inscrierea pe www.appe.ro doar a celor care respecta conditiile minimale. APPE nu isi asuma raspunderea pentru modalitatea in care organizatiile aleg sa cheltuiasca banii donati. APPE nu controleaza si nici nu monitorizeaza intreaga activitate a organizatiilor inscrise pe www.appe.ro. APPE recomanda, insa, ca donatorii sa incurajeze organizatiile sa trimita rapoarte de activitate.

Confidentialitatea informatiilor si prelucrarea datelor cu caracter personal

APPE va respecta confidentialitatea identitatii oricarui utilizator – persoana fizica, care acceseaza portalul www.appe.ro. In masura in care utilizatorilor li se va solicita furnizarea oricarei informatii privind datele lor cu caracter personal, utilizatorii o vor realiza in mod voluntar, prin acceptarea termenilor si conditiilor prezentului portal si a oricarei alte mentiuni din continutul acestuia. APPE va lua toate masurile necesare protejarii securitatii informatiilor furnizate in mod voluntar de catre utilizatori si nu va comunica respectivele informatii niciunei alte entitati, persoana fizica sau juridica, cu exceptia situatiilor in care dezvaluirea este permisa/impusa de catre legislatia aplicabila.

Ori de cate ori se vor colecta date cu caracter personal, scopul colectarii de catre APPE este pentru informare despre proiecte, efectuarea platilor, date statistice de utilizare a platformei, etc.

Datele colectate de catre APPE (sub forma lucrarilor scrise date de participantii la cele doua faze ale Olimpiadei Micilor Bancheri) sunt distruse in termen de 30 zile de la colectare acestora.

APPE aduce la cunostinta fiecarui utilizator – persoana fizica, ale carui date cu caracter personal sunt prelucrate, ca beneficiaza de urmatoarele drepturi in conformitate cu Legea 677/2001:

  • dreptul de a fi informat;
  • dreptul de acces la si interventie asupra datele(lor) cu caracter personal prelucrate de catre APPE;
  • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale; si
  • dreptul de a se adresa justitiei.

Utilizatorii persoane fizice ale caror date cu caracter personal sunt colectate de catre APPE au posibilitatea de a se opune, in orice moment, din motive intemeiate si legitime legate de situatia lor particulara, prelucrarii respectivelor date de catre APPE. Suplimentar, utilizatorii persoane fizice mentionati mai sus, au posibilitatea de a se opune, in orice moment, in mod gratuit si fara nicio justificare, ca datele care ii vizeaza sa fie prelucrate in scop de marketing direct, in numele APPE sau al unui tert, sau sa fie dezvaluite unui tert intr-un asemenea scop. Pentru exercitarea drepturilor indicate in acest paragraf, persoanele vizate vor inainta o cerere scrisa catre APPE.

Legislatie aplicabila si reglementari

Accesul utilizatorilor si folosirea de catre acestia a prezentului portal www.appe.ro sunt guvernate de legislatia romana aplicabila.

Orice plangere sau litigiu determinate sau legate de utilizarea acestui portal, a continutului sau sau a materialelor prezentate vor fi guvernate de asemenea de catre legislatia romana in vigoare si supuse spre solutionare instantelor judecatoresti competente de pe teritoriul Romaniei, in cazul in care rezolvarea acestora nu este posibila pe cale amiabila.

Termenii si conditiile de utilizare a acestui site pot fi modificate oricand fara o notificare prealabila. Sunteti de acord sa recititi aceasta sectiune a site-ului in mod regulat, iar accesul dvs. continuu sau utilizarea acestui site vor constitui dovada ca ati fost de acord cu aceste schimbari.

Daca aveti intrebari cu privire la aceste mentiuni va rugam sa ne contactati la office[at]appe.ro.