Impresii învățământ primar

Anul acesta scolar aflam la disciplina optionala Educatie financiara despre istoricul banilor, despre economisire etc. De ajutor ne sunt auxiliarele tiparite  si softul educational pentru prescolari descarcat de pe appe.ro, dar si bancnotele specimene si carnetelele cu imprimeu bani romanesti.

Banii falsi (cum spun unii elevi) ne sunt de folos si la ora de matematica la tema ,,Compunerea numerelor formate din sute, zeci si unitati”. Exemplu: pentru numarul 324 copiii aleg 3 bancnote de 100, 2 de 10 lei si 4 bancnote de 1 leu.

In cadrul orei de optional am propus elevilor sa aproximeze valoarea obiectelor expuse pe o banca. Au facut lista cu pretul estimat al fiecarui produs, au pregatit banii potriviti. A fost distractie pentru ca ,,vindeam” poseta sau laptopul sau cornul etc. acelui copil care stabilea pretul corect.

Prin opționalul  _EDUCAȚIE FINANCIARĂ PRIN JOC_ doresc să-i formez pe elevi să devină mai responsabili cu banii. În acest fel, vom avea o generație care va înțelege mai bine cum funcționează economía, care este rolul băncilor și cum pot fi folosite produsele financiare într-un mod responsabil și vom avea o generație care va avea altă atitudine față de relația muncă-bani.

Multumesc Asociatiei pentru Promovarea Performantei in Educatie pentru ca se straduieste sa ofere gratuit materiale pentru
o disciplina scolara utila, de actualitate.

prof. înv. primar Păncescu Cornelia
clasa a II -a B
Scoala Gimnaziala nr. 1, Matca, jud. Galati

Mulțumim doamnei Ligia Georgescu-Goloșoiu! Disciplina este inedită prin pașii pe care ni-i explică în a înțelege concepte cheie, dar și pentru aplicabilitatea lor. Programa ne oferă detalii deosebite, iar elevii au primit aceste conținuturi cu dorința de a face parte din ,,CLUBUL MICILOR BANCHERI” și de a demonstra că nimic nu e imposibil. Calea pe care ați ales-o pentru a captiva copilul este una extrem de motivantă- manual conceput cu mare pricepere și cunoaștere a personalității școlarului mic, caiet pe măsura suportului! Le-am promis copiilor mei și părinților faptul că o să vă transmit stima și prețuirea lor! Vă iubim!!!

Mirela Grigore, profesor învățământ primar, Râmnicu Sărat

Caietele, cartile de educatie financiara si semnele de carte, au ajuns pe bancile elevilor.
Elevii clasei a III-a B sunt indrumati de mine sunt fascinati de orele de educatie financiara, fiind interersati de temele care sunt tratate in manual, aduc si ei de acasa materiale ce tin de educatia financiară pe care le vizionam. Manualele pe care le-au primit le rasfoiesc cu grija si interes, sunt viu colorate, atractive, prezinta un interes deosebit pentru ei. In manual sunt informatii pe care ei le studiaza cu mult drag.
Va multumim pentru materialele care ne-au fost puse la dispozitie!

Claudia Lengyel, Scoala Gimnaziala ”C-tin Brancoveanu”, Satu Mare

Pentru mine, ca profesor pregătitor, MARELE PREMIU obtinut la Olimpiada “Micilor Bancheri”, mai 2016, înseamnă o mare onoare, o mândrie si un punct culminant atins în cariera didactică, de 22 de ani. Pot spune că a fost o experiență deosebită, alături de persoane deosebite și nu pot să nu-i mulțumesc pe această cale doamnei Ligia Georgescu-Goloșoiu, inițiatoarea acestui opțional de succes, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice, pentru reușita de a introduce această disciplină în învățământul primar, pentru programa și auxiliarele oferite gratuit tuturor, pentru transparența si corectitudinea organizării olimpiadei, pentru pasiunea cu care încearcă să promoveze acest opțional, atât în țară, cât și în străinătate. Este o mare, mare realizare și un pas spre schimbare a sistemului de învățământ, foarte apreciat de părinți prin astfel de discipline, promovate de oameni dedicați profesiei, cu drag pentru copii, generația de mâine a țării.

prof.înv.primar Andrei Simona-Elena de la Școala Gimnazială ”Emil Racoviță” Onești, jud. Bacău

Educația financiară a ajuns în județul Călărași. Mulțumim și mult respect doamnei Ligia Georgescu Golosoiu, doamnei inspector Melania Vulpoiu și tuturor partenerilor din acest proiect.
Fotografiile trimise sunt de la diverse școli și clase din județul Calarași.

prof. Ivanciu Claudia, Școala Nicolae Titulescu, Călărași

La Giurgiu au ajuns toate auxiliarele curriculare. Ele se află deja pe băncile copiilor. Vă trimit câteva fotografii de la clasa pregătitoare C.
Vă mulţumim pentru tot!

prof. înv. primar – Furtună Popa Cecilia de la Școala Gimnazială „Acad. Marin Voiculescu” Giurgiu, jud. Giurgiu

Felicitări pentru rezultate, implicarea activă și responsabilă a acestei inimoase doamne….am avut bucuria de a ma califica la faza nationala a Olimpiadei de educatie financiara in anii 2015 si 2016 si experienta traita de mine si de elevii participanti a fost minunata. Pe aceasta cale ii transmit multa sanatate si putere de munca pentru a continua acest proiect deosebit!

Veronica Filip, prof.inv.primar jud. Arad

Opționalul EDUCAȚIE FINANCIARĂ este, pentru mine un obiect de studiu foarte interesant. Am învățat despre istoria banilor, despre valoarea banilor și folosirea lor, ce este bugetul familiei, cum se calculează dobânda, elementele de siguranță ale bancnotelor…
Atunci când am aflat că există și un concurs intitulat „OLIMPIADA MICILOR BANCHERI”, pentru mine a devenit și mai interesant și îmi doream foarte mult să particip și să câstig. Am fost foarte încântat când am obținut pentru jocul ,,Vreau să fiu Guvernator”, Premiul Cutezătorii- Cel mai bun proiect.
Eu consider „Educația financiară” un obiect foarte interesant și util. Recomand ca acest opțional să devină obiect obligatoriu pentru că am învațat ceea ce poate, mulți adulți nu știu.
Le mulțumesc celor care au realizat opționalul „Educație financiară”.

Rotaru Vlad, clasa a IV-a D, Școala Gimnazială Nr.4 Suceava,
Prof. Mazilu Mirela

La ciclul primar sunt 7 clase. Eu sunt dascălul singurei clase a IV-a. Doar clasa mea s-a înscris la cursul de Ed. financiară („Banii pe înţelesul copiilor”).
Elevii mei au primit materialele pe 28 septembrie 2016 (inclusiv acele semne de carte).
Deja le-am utilizat la clasă. Elevilor le-au plăcut foarte mult atât modul interesant şi facil de abordare a informaţiilor despre bani, cât şi calitatea imaginilor şi a materialelor.
Vă mulţumim! Ne vor fi de un real folos.

Codreanu Magdalena, Colegiul Naţional „Ana Aslan” Brăila

Elevii mei le așteptau încă din februarie, când am făcut propunerea pentru acest optional, așa că astăzi la prima întâlnire cu personajele s-au entuziasmat pe loc!
Vă mulțumesc pentru că ați lucrat cu atât de mult drag și cu atât de multă atenție, le mulțumim mult graficienilor, tehnoredactorilor, ilustratorilor, corectorilor, șoferilor și tuturor celor care au trudit ore în șir! Stimați oameni minunați, puteți fi mândri pentru că rezultatul este grozav!
Elevii mei vor încerca să vă bucure prin rezultatele frumoase pe care le vor avea la această disciplină (obiectivul nostru este pariticparea la olimpiadă). Atașez câteva poze în care veți vedea curiozitatea de a descifra totul dincolo de rânduri.
Eu ca învățătoare vă mulțumesc pentru limbajul adecvat vârstei pe care l-ati folosit, pentru explicatiile clare și mai ales pentru dăruire! Sunt mândră să predau acest opțional national și sunt fericită că tot mai multe instituții încep să acorde importanță educatiei de calitate a copiilor noștri.
Sunt convinsă că lucrurile vor evolua în bine!
Iar dumneavoastră, doamnă Ligia Georgescu – Goloșoiu va mulțumesc pentru disponibilitate, pentru comunicarea foarte bună pe care o aveți și mai ales pentru idee!

Loredana Petcu, învățătoare la Școala Gimnazială Nr. 13, Brașov

Vă mulțumesc, în numele Fluturașilor de la Clasa Pregătitoare, pentru cărțile dăruite!
A fost o adevărată bucurie pentru noi! Vom descoperi cunoștințe despre bani și vom descifra tainele economisirii corecte a lor. Am făcut-o și cu cei de clasa a IV-a, de anul trecut și am reușit, pe lângă cunoștințele acumulate, să ne strângem bani de excursia de la finalul clase a IV-a și de tabăra din vară.
Vă mulțumim frumos!
Sperăm într-o colaborare cu folos!

Constantin Safta, prof. înv. primar la Școala Gimnazială „Vasile Alecsandri” , Brăila

Mulțumim celor care au făcut posibila studierea disciplinei opționale „Educație financiara”. Studierea acestei discipline va deschide, pentru micii invatacei, drumul nebanuit de interesant al domeniului financiar, care, pana la implementarea acestui proiect, parea intangibil.

Mihaela Ghinea, Aida Simanschi, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”,  din Craiova, Dolj

Multumim pentru acest proiect minunat! Suntem cu toţii fascinaţi de acest opţional. Ne dorim să dobândim cât mai multe competenţe privind educaţia financiară.  Este o provocare de a transforma noţiuni grele în ceva uşor, plăcut, accesibil, atractiv utilizând manualele şi platforma pusă la dispoziţie. Elevii vor valorifica în familie ceea ce au învăţat la şcoală şi vor reuşi să îşi schimbe comportamentul financiar. 

Bunduc Ana