Piatafinanciara.ro: Educație financiară pentru elevii învățământului primar

10 Aprilie 2017:
Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație (APPE), împreună cu Revista Cutezătorii și Inspectoratul Școlar Prahova, organizează la București- Universitatea Româno-Americană, în data de 5 mai 2017, cea de-a patra ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, concurs național de educație financiară, destinată elevilor din învățământul primar. Finala de anul acesta aduce în competiţie 120 de elevi cu vârste cuprinse între 8 și 10 ani, din cei aproximativ 96.000 de elevi înscrişi în programul de educație financiară pentru anul școlar 2016-2017.

Olimpiada Micilor Bancheri este un proiect care încurajează creativitatea și inovația, gândirea logico-matematică, dincolo de verificarea cunoștințelor de educație financiară dobândite la clasă, cu ajutorul Manualelor de educație financiară puse la dispoziție, gratuit, de către Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație. Competiția se derulează în mai multe etape, pe modelul concursurilor școlare clasice, obiectivul fiind și îmbinarea formalului (școala), cu non-formalul (vizita la o bancă) și a predarii interdisciplinare– cunoștințele de educație financiară sunt îmbinate cu noțiuni de matematică, desen, istorie, antreprenoriat etc.

Pentru ediția din acest an a Olimpiadei Micilor Bancheri, s-au înscris peste 3.500 de elevi și aproape 10% dintre aceștia calificându-se în etapa premergătoare finalei. Cei 318 elevi au obligația de a realiza un proiect de educație financiară, pe baza cărora vor fi selectați cei 120 de finaliști, care vor veni la București.

Articol integral: http://www.piatafinanciara.ro/educatie-financiara-pentru-elevii-invatamantului-primar/