Despre noi

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație este o organizație non-guvernamentală
care își dorește maximizarea performanței în educația din România prin susținerea studierii
disciplinei „Educație Financiară” înca de la o vârstă fragedă.

Susține prin donații

APPE a participat la Imperiul Leilor

 

Misiune

APPE va funcționa ca un tampon (buffer) între Banca Națională a României, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și actorii de pe piața financiar-bancară din România, utilizând atent resursele în vederea realizării continuității proiectului național.

Viziune

Viziunea APPE este să contribuie la formarea unei noi generații de români informați și educați din punct de vedere financiar-bancar pentru care să primeze economisirea și antreprenoriatul. Doar educând viitoarele generații, vom fi capabili să evităm crizele financiare!

Valori

Dezvoltare durabila si sustenabila
Onestitate
Respectarea promisiunilor
Transparenta
Continuitate

Membri fondatori

Ligia Goloșoiu – Georgescu

Ligia Goloșoiu – Georgescu

Președinte

Nicoleta Olălău

Nicoleta Olălău

Membru

George Gabriel Nicuță

George Gabriel Nicuță

Membru

book

Educație financiară

Studierea în școală a disciplinei opţionale Educație Financiară a adus beneficii importante, atât prin faptul că a explicat pe înţelesul copiilor o serie de concepte referitoare la bani, cât şi prin aceea că este interdisciplinară – îmbinând elemente din alte discipline, cum ar fi: matematică, desen, istorie, comunicare, muzică, limba română etc.

Proiectul a luat naștere pe fondul nevoii de dezvoltare a culturii financiare în rândul tinerei generaţii și a lipsei literaturii financiare pentru copiii din ciclul primar.

Obiectivul urmărit este formarea unui comportament raţional în relaţie cu banii, prin antrenarea copiilor în activităţi ce stimulează gândirea logico-creativă. Iniţiatorii proiectului au în vedere însuşirea de către copii a unor cunoştinţe de bază despre economisire, împrumut, investiţii şi alte concepte, iar implicarea cadrelor didactice şi părinţilor în acest demers este considerată drept crucială.

Detalii

Cărți tipărite

Ne recomandă

500000

copii

19795

dascăli

1000000

manuale

Corporate

Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație a fost fondată în vederea implementării, dezvoltării și monitorizării Proiectului de implementare a disciplinei opționale educație financiară la nivel național. ONG-ul iși propune sa strângă la masa rotundă principalii stakeholderi din România (Banca Națională a României, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Autoritatea de Supraveghere Financiară, banci, companii interesate de educatia viitoarei generatii, etc), entitati care prin natura lor trebuie să sprijine proiecte de educație financiară, in vederea sustinerii si implementarii multianuale a Proiectului.

Pentru APPE, sponosorii proiectului de educație financiară sunt la fel de importanți ca și beneficiarii proiectului! Grație implicării dumneavoastră, am reușit și vom continua să dezvoltăm proiectul și să creștem numărul de copii care „călătoresc” în lumea fascinantă a banilor. Dumneavoastră vă puteți mândri cu faptul că suntenti pionieri in dezvoltarea sanatoasa a unei generatii viitoare de consumatori, consumatori educați din punct de vedere financiar! Va multumim!

 

 

book

Evenimente

Spiriduș călător în lumea finanțelor

Liceul Cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter” Buzău – Spiriduș călător în lumea finanțelor

 

Conferința Națională “Educația financiară, o investiție pentru viitor”

Conferinta nationala “Educatia financiara, o investitie pentru viitor”, care s-a desfasurat in cadrul #GMW2022 s-a incheiat. A fost un real succes, atat prin calitatea speakerilor, cat si pe calitatea prezentarilor.Va multumim mult tuturor pentru prezentari si pentru participare!Astept ideile dvs., propuneri si reccomandari! Va rog sa fiti adevarati ambasadori ai Educatiei financiare din Romania!

 

Olimpiada Micilor Bancheri Ediția a VIII-a 2022

APPE va organiza, împreuna cu Scoala Gimnaziala “Dan Barbilian” din Galati, cea de a VIII a Ediție a “Olimpiadei Micilor Bancheri”.Concursul național de Educație financiară “Olimpiada Micilor Bancheri” se afla prevazut in Anexa la Protocolul de colaborare nr.12462 și respectiv nr. 65/23.06.2021 încheiat de Ministerul Educatiei cu APPE. Festivitatea de premiere se va face onlive, […]

 

“Povestea monedei” din auxiliarul “De la joc la educație financiară”

Semnalez ca element de noutate jocul kahoot pentru “Povestea monedei” din auxiliarul “De la joc la educație financiară”, creat de doamna prof.inv Prescolar Filote Teodora. Jocul poate fi accesat la link:https://create.kahoot.it/share/povestea-monedei/d3512470-2ece-45c0-83c2-339bbcc30b16

 

Îți place

ce facem?

Implică-te

Contact

Info

Telefon 0770 328 008
E-mail [javascript protected email address]
Adresa Bulevardul Mircea Vodă nr. 43, Sector 3 - București

Trimite un mesaj


    APPE