Conferința națională 2014

22 octombrie 2014 Banca Naţională a României

În vederea prezentării rezultatelor obținute în cadrul proiectului de educație financiară – învățământ primar, cât și pentru evidențierea rolului important și a necesității educației financiare a copiilor de la vârste fragede, Banca Națională a României, cu sprijinul Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație, a organizat la sediul central, în data de 22 octombrie 2014, conferința cu tema „Educația financiară – o investiție pentru
viitor”.

La eveniment au participat reprezentanți Ministerului Educației Naționale, ISMB, Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație, ai unor instituții financiare și bancare, și ai unor companii private, precum și părinți, inspectori școlari, dascăli, reprezentanți ai presei etc. Mesajul de bun venit a fost rostit din partea Băncii Naționale a României de domnul Valentin Lazea, Economist Șef, iar din partea ministerului educației a rostit u mesaj de mulțumire domnul Stelian Fedorca, consilier al ministrului educației. Moderatorul evenimentului a fost domnul Lucian Croitoru, Consilier al guvernatorului BNR.

În prima secțiune a conferinței, au luat cuvântul domnul Eugen Stoica, Director în ministerul educației, doamna Ligia Georgescu – Goloșoiu, consilier BNR, doamna dr. Simona Poladian, Directorul Institutului de Economie Mondială, doamna prof.univ.dr. Mariana Nicolae, ASE-REI și membru fondator al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație, prof. Viorica Boarcăș, Inspector școlar învățământ primar – ISJ Buzău, Andreea Pătărlăgeanu, eleva la Colegiul național de Informatică „Tudor Vianu” București.

După prezentări, participanții s-au înscris la cuvânt și au evidențiat necesitatea și oportunitatea studierii acestei discipline școlare noi. Au fost evidențiate caracterul interdisciplinar al materiei școlare și necesitatea îmbinării teoriei (școala) cu practica (vizite la BNR, la o bancă, muzeu etc.)

La sfârșitul evenimentului, a fost lansată și cartea „Educație financiară prin joc”, destinată preșcolarilor – grupa mare și școlarilor de clasă pregătitoare/clasa întâi. Cartea a fost prezentată de autoarea acesteia, doamna Ligia Georgescu-Goloșoiu.

Pe aceeași temă au vorbit și doamna prof. Ana Curetean, metodistă la Școala gimnazială „Iosif Moldovan” Arad și domnul Lucian Anghel, Președinte al CA al Bursei de valori București și Director General și Președinte Directorat BCR Pensii.