Banii pe înțelesul copiilor

Cartea s-a bucurat de aprecieri pozitive atât în presa scrisă, cât şi în cea on-line. Exemplificăm câteva publicaţii care au marcat apariţia cărţii: Economistul, Cronica Română, Compact, Ziua, Tribuna Învăţământului, Tribuna Economică, www.ghiseulbancar.ro (lecţia de finanţe), www.forumbursier.ro, www.bankingnews.ro, www.banisiafaceri.ro.

Ziarul Economistul 13 oct.2007:

Banii pe intelesul copiilor (www.ghiseulbancar.ro/lectiadefinante)

Publicat 11 Octombrie, 2007

Autor GhiseulBancar.ro

“Lectia de finante” este o disciplina optionala in şcolile din Anglia, unde copiilor le sunt predate elemente esenţiale pentru a fi pregătiţi sa-si gestioneze eficient bugetul personal. Conform unui studiu efectuat printre părinţii copiilor englezi, aceştia cred ca discipline precum teatrul, limbi moderne sau arta, prezente in programele şcolare, sunt mai puţin utile pentru copii decât lecţia de finanţe, care ar trebui sa devina disciplina obigatorie. In România, avem un pionier in domeniul educaţiei financiare a copiilor: Ligia Georgescu-Golosoiu, PhD in Economics, expert in cadrul Băncii Naţionale a Romaniei, care va lansa sâmbăta cartea Banii pe interesul copiilor.

“Identificând nevoia copiilor de a beneficia de cât mai multe cunoştinţe în domeniul banilor şi al băncilor şi având în vedere faptul că acest subiect nu a prea fost
tratat în literatura pentru copii, am fost motivată să elaborez o carte cu ilustraţii dedicată copiilor, în care să prezint pe înţelesul lor câte ceva din acest vast subiect”, spune Ligia Georgescu.

Noile concepte au fost prezentate într-o limbă adecvată vârstei copiilor. Grafica este realizată prin desene frumos colorate şi deosebit de expresive, care să-i atragă pe copii.

Cartea cuprinde cinci capitole, respectiv: Banii, Economisirea, Dobânda, Cecul, Serviciile Bancare Electronice.”